Overheidsopdrachten op maat voor kmo's op vernieuwd digitaal platform

Werken voor de overheid wordt eenvoudiger voor kmo's, dankzij het nieuwe e-procurementplatform en een federaal charter.

Alle overheidsopdrachten op maat van kmo's wordt verzameld op het vernieuwde e-procurementplatform. Daar vinden ondernemers nu nog sneller en makkelijker wat ze zoeken. Deelnemen aan overheidsopdrachten kan op een eenvoudige en transparante manier dankzij het vernieuwde charter Toegang van kmo's tot overheidsopdrachten.

teMeer kmo-vriendelijke maatregelenxt

Daarnaast lanceert de overheid nog een aantal andere kmo-vriendelijke maatregelen:

De plaatsingsprocedure van overheidsopdrachten verloopt voortaan volledig digitaal, van het vinden tot het winnen van opdrachten. Elektronische facturatie is ook de norm.

Wint u de overheidsopdracht niet, maar hebt u toch prototypes, maquettes en dergelijke laten maken? Dan kunt u een vergoeding aanvragen voor de gemaakte kosten. Wint u een opdracht? Dan kunt u een voorschot ontvangen.

De overheid belooft ook meer transparantie en administratieve vereenvoudiging. Zo hebben aanbesteders via de Telemarc-tool rechtstreekse toegang tot de nodige documenten van uw kmo zonder dat u die zelf moet doorgeven. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het plaatsen van een foutieve handtekening. Dankzij toekomstige regularisatie zal u daardoor geen opdrachten meer mislopen. U krijgt ook toegang tot een voorlopig klassement van deelnemers voor sommige opdrachten. Ten laatste zal u als kmo een betere opvolging en monitoring krijgen wanneer u besluit deel te nemen aan overheidsopdrachten.

Aansprakelijk gesteld worden na een arbeidsongeval of een forse schadeclaim moeten betalen? Voor ondernemers is het hun ergste nachtmerrie. Met deze tips kunt u zich maximaal beschermen.

ERP of Enterprise Resource Planning is een verzamelnaam voor software die allerhande bedrijfsprocessen (logistiek, administratief, financieel, ?) centraliseert in één management- en informatieplatform. ERP-software maakt verregaande automatisering mogelijk waardoor bedrijven, ook dat van u, efficiënter kunnen werken. Zelfs onderweg.

Geld doneren aan een erkend goed doel is fiscaal aftrekbaar. Mits u aan een aantal voorwaarden voldoet.

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]